Címlap

Aktuális programjaink

Időpont: 2018. február 9.
Online jelentkezési lap

Kedves Érdeklődők! Kedves Pszichológus/ Pszichoterapeuta és Orvos Kollégák! Kedves Diákok!

Szeretettel meghívjuk a Magyar Hipnózis Egyesület workshopjára, melynek címe:
Dr. Túry Ferenc pszichiáter, pszichoterapeuta, egyetemi tanár: Hipnoterápia evészavarokban.

A program elsősorban a bulimia nervosa és az elhízás kezelésében alkalmazható hipnoterápiás módszereket mutatja be. A hipnoterápia anorexia nervosában igen korlátozott szerepet kap, az előadásban ezt is érintjük. A módszerek két fő csoportra oszthatók: a tünetorientált (elsősorban kognitív-viselkedésterápiás alapú) és a feltáró hipnoterápiás irányra (pl.: imaginációk szerepe).
A bulimiások hipnotikus fogékonysága magasabb az átlagnépességénél, ezért számunkra a hipnózis különösen hasznos lehet. A workshop során sorra kerülnek speciális hipnoterápiás technikák is (ikrek tandem-hipnózisa, családhipnózis, aktív-éber hipnózis). Mindegyik módszert esetrészletekkel illusztráljuk.

A workshop tematikája:
1. Az alapvető evészavarok rövid bemutatása (anorexia nervosa, bulimia nervosa, elhízás).
2. Hipnotikus fogékonyság evészavarokban
3. A hipnoterápiában alkalmazható kognitív-viselkedésterápiás elemek.
4. Feltáró, imaginatív módszerek.
5. Speciális hipnoterápiás eljárások: tandem-hipnózis, családhipnózis, aktív-éber hipnózis).
6. A hipnoterápia hatékonysága evészavarokban.

A workshopra elsősorban olyan kollégák jelentkezését várjuk, akik maguk is alkalmazzák a hipnózist gyógyító tevékenységük során, vagy ezt tervezik, és a képzésüket ez irányban már esetleg elkezdték.

Fontos tudnivalók:
A képzés akkreditált, a CME pont igazolás a helyszínen kiosztásra kerül.
Dátum: Időpont: 2018.02.09. 16 – 19 óráig
Helyszín: ELTE PPK 1064 BP, Izabella utca 46. 301 terem.
Részvételi díj: Előzetes befizetés esetén 4000, diákoknak 1000, MHE tagoknak 3000 Ft. Helyszínen 4500, diákoknak 1500 Ft., MHE tagoknak 3500 Ft.
Kérjük, a részvételi díjat a Magyar Hipnózis Egyesület alábbi számlaszámára szíveskedjék átutalni:
CIB 10700244 – 26137702 – 51100005
A közlemény rovatban kérjük, tüntesse fel a résztvevő nevét (ha céges számláról történik az utalás, akkor is a résztvevő személy nevét) és a “Túry műhely” megjelölést. (Pl. “Kis Miklós, Túry műhely”).
Amennyiben átutalással fizet, annak a nevére tudjuk a számlát kiállítani, akinek a nevéről az utalás történik.
Internetes jelentkezéshez az alábbi linket nyissa meg:

Online jelentkezési lap

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt:
az MHE Vezetősége és Tanulmányi Bizottsága

Szeretettel várjuk a pszichológusokat, orvosokat, fogorvosokat, diákokat, és minden érdeklődőt a

Magyar Hipnózis Egyesület XXIX. Találkozójára,

melynek mottója:

„Utak a hipnózishoz – a hipnózis útjai”

Első alkalommal szervezünk speciális témában pre-kongresszust azok számára is,

akik még nem alkalmazzák a hipnózist!

Pre-kongresszus témája: Hipnózis a fogászatban

Gabor Filo

DDS, ABHD,

BSC, FAGD, ABHD, FPFA (H), FASCH (H)

Péntek délutántól vasárnap délutánig a szokásoknak megfelelően előadások, kerekasztal beszélgetések, workshopok, társasági programok várhatóak.

További neves meghívott előadókkal találkozhat!

Részletes programot hamarosan olvashatja!

Helyszín: Esztergom, Szent Adalbert központ, Szent István tér 10.

XXIX. Találkozó időponta: 2018. március 23 – 25.

Prekongresszus előadásának időpontja: 2018. március 23. 10-13 óra

Időpont 2018. április 20.

Kedves Érdeklődők! Kedves Pszichológus/ Pszichoterapeuta és Orvos Kollégák! Kedves Diákok! Kedves szakdolgozók! 

Szeretettel meghívjuk a Magyar Hipnózis Egyesület workshopjára, melynek címe: 
Dr. Andrek Andrea, pszichológus: Kettő az egyben – A perinatális időszak módosult tudatállapotaiban zajló terápiás munka lehetőségei

A gyermekvárás ideje felfokozott érzelmi állapot egy várandós pár életében. A szüléshez közeledvén egyre inkább tudatállapotuk spontán beszűkülése tapasztalható. A várandósság során átélt intenzív normatív krízis során anya és apa pszichés stabilitása egyaránt csökken. A várandós szülők személyiség „megnyílik”, s ez óhatatlanul együtt jár érzékenységgel, sérülékenységgel. E nyitottság ugyanakkor kiváló lehetőséget nyújt a változásra: a személyiség korai „rétegei”, ezek sérülési mutatkozhatnak meg a felbukkanó érzésekben, konfliktusokban. A program célja, hogy felhívja a figyelmet a módosult tudatállapotban zajló terápiás munka intervenciós és prevenciós lehetőségeire a perinatális időszakban. A nehéz érzések megfogalmazása és a test-érzetek beazonosítása segíti a feszültségek és szorongások oldódását. Az érzelmek stabilizálása segítheti a kellemetlen vagy fenyegető várandóssági tünetek enyhítését, megszüntetését (pl. émelygés, hányás, haskeményedés, vérzés). Prevenciós céllal is alkalmazhatók különböző technikák a magzattal való kommunikáció és kapcsolat elősegítésében, elmélyítésében, valamint a szülésre és a gyermekágyra való felkészülésben. Tapasztalataink szerint a felkészülés nyomán oldódnak a szüléssel/fájdalommal kapcsolatos félelmek, ennek következtében lerövidül a tágulási szak és ez csökkenti az anya kifáradásának veszélyét. A terápiás folyamat során beazonosított test- érzetek, test-élmények segíthetik az anyákat abban, hogy pontosabban érzékeljék saját testük, magzatuk és újszülöttjük jelzéseit a várandósság, szülés és gyermekágy idején. A program során rövid esetismertetéseken keresztül mutatjuk be a változások ívének támogatási lehetőségeit a gyermekvárás idején. Ismertetésre kerülnek a spontán előálló módosult tudatállapotban a szerző tapasztalásában hatékonynak bizonyult hipno- és szomato- terápiás technikák, módszerek. A program bárki érdeklődő felé nyitott, különösen ajánlott a szülés-születés körül dolgozók számára, és mindazoknak, akik a személyiségfejlődésre, mint kontinuumra tekintenek, amely a fogantatással kezdődik. 

Fontos tudnivalók: 

A képzés akkreditált, a CME pont igazolás a helyszínen kiosztásra kerül. 
Dátum: Időpont: 2018.04.20. 16 – 19 óráig 
Helyszín: ELTE PPK 1064 BP, Izabella utca 46. 301 terem. 
Részvételi díj: Előzetes befizetés esetén 4000, diákoknak 1000, MHE tagoknak 3000 Ft. Helyszínen 4500, diákoknak1500, MHE tagoknak 3500 Ft. 
Kérjük, a részvételi díjat a Magyar Hipnózis Egyesület alábbi számlaszámára szíveskedjék átutalni: 
CIB 10700244 – 26137702 – 51100005

Időpont: 2018. május 4.

Kedves Érdeklődők! Kedves Pszichológus/ Pszichoterapeuta és Orvos Kollégák! Kedves Diákok! Kedves szakdolgozók! 

Szeretettel meghívjuk a Magyar Hipnózis Egyesület workshopjára, melynek címe: Ziss Mariann klinikai szakpszichológus: Szuggesztív kommunikáció biztonsági fenyegetettségben. 

Az elmúlt évek változásai a világban szükségessé teszik a biztonsági készültség fokozottá tételét és a biztonsági gyakorlatokat. Ezek a traumatikus események közelségét vetítik előre, mely állapot a tettrekészség helyett a bénult szorongás állapotát idézheti elő. A szuggesztív kommunikáció segítségével fokozhatjuk a pozitív készültséget és csökkenthetjük a “pre-traumás stresszt”, elősegítve a “pre-traumás növekedést”. A workshop célja, hogy a fentiekben leírtakhoz speciális eszközöket adjon a résztvevők kezébe, rámutatva a biztonsági gyakorlatok és az egészségügyi helyzetek különbségeire.   

Tematika: Az extrém helyzetek és szuggesztivitás a társas térben – elmélet Esetbemutatások Gyakorlatok szuggesztiók alkalmazására biztonsági fenyegetettség alatt 

Fontos tudnivalók: A képzés akkreditált, a CME pont igazolás a helyszínen kiosztásra kerül. 
Dátum: Időpont: 2018.05.04. 16 – 19 óráig 
Helyszín: ELTE PPK 1064 BP, Izabella utca 46. 301 terem. 
Részvételi díj: Előzetes befizetés esetén 4000, diákoknak 1000, MHE tagoknak 3000 Ft. Helyszínen 4500, diákoknak1500, MHE tagoknak 3500 Ft. 
Kérjük, a részvételi díjat a Magyar Hipnózis Egyesület alábbi számlaszámára szíveskedjék átutalni: CIB 10700244 – 26137702 – 51100005 A közlemény rovatban kérjük, tüntesse fel a résztvevő nevét (ha céges számláról történik az utalás, akkor is a résztvevő személy nevét) és a “Ziss műhely” megjelölést. (Pl. “Kis Miklós, Ziss műhely”). Amennyiben átutalással fizet, annak a nevére tudjuk a számlát kiállítani, akinek a nevéről az utalás történik. Internetes jelentkezéshez linket a képzés előtt kb. 1 hónappal érheti el! 

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt: 
az MHE Vezetősége és Tanulmányi Bizottsága

Riport Dr. Balogh Ildikó gyermekpszichiáter, hipnoterapeutával

Kedves Érdeklődők! Örömmel adjuk közre Dr. Balogh Ildikó gyermekpszichiáter, hipnoterapeutával készült riportot, mely a Hír-Érték Hatoscsatorna adásában jelent meg 2017.11.23-án. A riportban a gyermekhipnoterápia módszere kerül középpontba, ezzel kapcsolatos gyakorlati tapasztalatokról beszélgetnek, a korábban – Vértes Gabriella szerkesztésében – megjelent Hipnózis-Hipnoterápia kötet apropóján. Köszönjük Dr. Balogh Ildikónak, hogy a pszichoterápiát, a gyermekterápiát és a hipnózist …

Bővebben

Varga Kata workshop beszámoló

Dr. Varga Katalin professzor, pszichológus: A fájdalom-management szuggesztiós és hipnózisos módszerekkel c. workshopján a kommunikáció speciális szuggesztív helyzeteiről hallhattunk előadást. A résztvevők hallhattak a fájdalomelmélet történetéből néhány összefoglaló gondolatot: láthatták, hogyan formálódott a fájdalomérzet kialakulásáról való elméleti felfogás Descartestól kezdve, a fájdalom kapuelméletén át Mark Jensen elméletéig. Majd videodemonstrációkon keresztül megismerhettük, hogyan alkalmazható a szuggesztív …

Bővebben

Kossuth rádió beszélgetés – “Hipnózis a gyakorlatban” címmel nemrég megjelent könyvünk kapcsán beszélgetés hangzott el Dr. Zseni Annamáriával

Kedves Érdeklődők! Örömmel értesítjük, hogy a ‘Hipnózis a gyakorlatban’ címmel nemrég megjelent könyvünk kapcsán beszélgetés hangzott el Dr. Zseni Annamáriával, a kötet szerkesztőjével a Kossuth Rádió Belépő című műsorában 2017. december 20-án este. Érdemes meghallgatni! Az alábbi linken közvetlenül a műsor jelenik meg: Kattintson ide a műsor meghallgatásához! A műsorról: A Belépő a kultúra látható …

Bővebben

Búcsúzó dr. Stark Andrástól

Mély megrendüléssel búcsúzunk Dr. Stark András pszichiáter, család- , csoportanalitikus pszichoterapeuta és dreamterapeuta kollégánktól. Sokunk tanítója, barátja és mestere volt, aki emberszeretetével, kíváncsiságával és hihetetlen energiájával, saját magunk megismerése által tanított minket terápiás kapcsolatban lenni. Közös filmes élményeink során lebbentette le a fátylat az emberi kapcsolatok mélységéről és egyszerűségéről. Váratlan távozása is arra tanít minket, hogy éljünk …

Bővebben

Megérkezett a Mikulás!

  Megérkezett a Mikulás, megújultunk! : ) Kedves Látogatók, Kedves Tagok! A Mikulásnak minden évben nagyon sok dolga van, de mindig odaér mindenkihez, mégha kicsit késve is. Így volt ez idén a Magyar Hipnózis Egyesület Mikulásával is, aki végre megérkezett és egy hatalmas meglepetést hozott, Önöknek. Fogadják szeretettel a Magyar Hipnózis Egyesület megújult weblapját! A …

Bővebben

Elakadva-Kioldódva könyvbemutatóról beszámoló

Elakadva-Kioldódva könyvbemutatóról beszámoló A Magyar Hipnózis Egyesület könyvbemutatójára igen sokan kíváncsiak voltak. A megjelenteknek mintegy fele egyesületen kívüli érdeklődő volt, és ezzel sikerült azt a törekvést is megvalósítani, hogy a szakmai közösségen túl a szélesebb olvasóközösséget is elérjük. Itt olvashatnak néhány kiemel gondolatot Zseni Annamária szerkesztő és Vértes Gabriella lektor elhangzott beszédéből: Zseni Annamária szerkesztő: Olyan …

Bővebben