MHE Tagdíj 2018

Kedves Kollégák!

Köszönjük, hogy a tavalyi évben is aktív tagjai voltatok egyesületünknek és találkozhattunk
a számos, izgalmas egyesületi rendezvényen!

Kérjük, ne felejtsétek el megújítani tagságotokat és köszönjük, hogy ezzel is hozzájárultok szakmai közösségünk fenntartásához és fejlődéséhez!

Ne feledjétek, aki időben rendezi tagdíját, számos előnyt élvezhet:

  • szerepelhet az MHE honlapjának Hipnoterapeutáink rovatában, hogy a páciensek könnyebben rátaláljanak
  • kedvezményesen vehet részt a 2018. évi Hipnózis Találkozón, 2018. márc. 23-25. között
  • kedvezményesen vehet részt az MHE továbbképzésein, amelyekről a www.hipnozis-mhe.hu oldalon találtok részletes információkat.

Tagdíjaink ÉVEK ÓTA VÁLTOZATLANOK!

  • Rendes tag: 10.000 Ft
  • Nyugdíjas tag: 5.000 Ft
  • Pártoló tag: 5.000 Ft

Egyesületünk belső terjesztésű kiadványára, a Hipno Info-ra is VÁLTOZATLAN ÁRON (2.000 Ft/év) fizethetnek elő!

Számlaszám: CIB 10700244 – 26137702 – 51100005
Kedvezményezett: Magyar Hipnózis Egyesület
Közlemény: Tag neve / 2018. tagdíj, illetve, Tag neve / HI 2018.

A tagdíjbefizetést előre is köszönjük!

Hipnózis: tévhitek és valóság

A fenti címmel, Dr. Bányai Éva Professor Emeritus előadása az M5 ismeretterjesztő csatorna “Mindenki Akadémiája” sorozatában tekinthető meg. Az első, január 12-i  adás után több időpontban fogják még ismételni a felvételt, a legkülönbözőbb időpontokban, amelyet mindig az M5-ös csatorna honlapján közölnek. Minden hipnózis iránt érdeklődőnek szeretettel ajánljuk megnézésre!

Beszámoló Dr. Túry Ferenc: Hipnoterápia evészavarokban c. workshopjáról

Dr Túry Ferenc workshopja az evészavarok hipnoterápiájáról sok érdeklődőt vonzott. Részletesen hallhattunk az evészavarok diagnosztikus problémáiról és kapcsolatáról más pszichiátriai kórképekkel. Az evészavarok bizonyos típusánál a hipnabilitás magasabb, mint az átlagnépességben, így sok kutató és gyakorló szakember foglalkozik ennek kiaknázási lehetőségével. Az evészavarban szenvedők egy alcsoportjában (főleg multiimpulzív bulimiásokban) disszociatív mechanizmusok igazolhatók, néha transzállapotban folytatják falásrohamaikat. Hallhattuk, hogy mind a kognitív-viselkedésterápiás elemekkel, mind pedig a feltáró és imaginatív technikákkal hatékonyak lehetünk az evészavarok hipnoterápiájában. Különlegességként hallhattunk olyan speciális technikákról, mint az aktív-éber hipnózis, tandem-hipnózis, családi-hipnózis, melyek speciális eszközei lehetnek ezeknek a terápiás folyamatoknak. Az önkontroll növelését sokszor önhipnózis megtanításával segítik.
A workshop jó hangulatban, aktív érdeklődés mellett zajlott, sok kérdést, visszajelzést kapott az előadó. Alighanem mindenkiben jó érzéseket keltett sugárzó embersége, szerénysége és szaktudása. Reméljük, hogy legközelebbi workshopon éppúgy sok érdeklődőre számíthatunk, mint márciusi szokásos éves találkozónkon!

Kedvezményes jelentkezés február 10-ig: Pszichoterápia konferencia 2018 május 18-19., MOM Kulturális Központ

Az MHE-n keresztül lehetőség van a csoportos kedvezményes jelentkezésre.
Akit ez érdekel, írjon egy emailt a “szilidri@yahoo.com” címre K. Szilágyi Adriennek legkésőbb február 10-ig.
 
Részletek a konferenciáról: 
REND: A BONTÁS RONTÁS?
(Megújulás terápiában, tanácsadásban)
A Pszichoterápia folyóirat 14. konferenciája.
2018. május 18-19.

Esztergomra fel! Regisztráció!

Javában folyik az MHE XXIX. Találkozójának szervezése. Minden évben úgy indulunk neki, hogy a lehetőségeinkhez mérten az eddigi legjobbat csináljuk. Így vagyunk ezzel idén is.

Helyszín: Esztergom, Szent Adalbert központ, Szent István tér 10,
Időpont: 2018. március 23 – 25.

A Találkozó mottója:
„Utak a hipnózishoz – a hipnózis útjai”

Első alkalommal szervezünk speciális témában pre-kongresszust
azok számára is, akik még nem alkalmazzák a hipnózist!

Pre-kongresszus témája:
Hipnózis a fogászatban
Gabor Filo
DDS, ABHD

A Találkozó előtti műhely több évtizedes hipnodonta gyakorlattal rendelkező vezetője – aki Kanadán kívül az Egyesült Államokban és nemzetközi kongresszusokon is rendszeresen tart képzéseket fogorvosoknak a hipnózis fogászati gyakorlatban történő felhasználásáról – a műhelyben betekintést nyújt a hipnodonta tevékenység gyakorlatába és filozófiájába egyaránt. Bemutatja, hogyan teszi hatékonyabbá a hipnotikus kommunikáció a páciens-klinikus együttműködést, és ez hogyan segít a fogorvosok kiégésének megelőzésében.

Péntek délutántól vasárnap délutánig a szokásoknak megfelelően
előadások, kerekasztal beszélgetések, workshopok, társasági programok várhatóak.

Program:

Idei konferenciánk célja a hipnózist különböző nézőpontok alapján megvizsgálni, bemutatni sokszínűségét, megmutatni szerepét mind a kutatás mind a gyógyítás különböző szektoraiban.
A cím „Utak a hipnózishoz – a hipnózis útjai” egyrészt utal arra, hogy eltérő területeken munkálkodó szakemberek hogyan jutottak el a hipnózis megismeréséhez, elismeréséhez, és alkalmazásához. Másrészt szeretnénk megmutatni a hipnózis sokszínűségét, különböző szomatikus és pszichés területeken való alkalmazhatóságát.

Részletes programfüzet letöltése

Meghívott előadóink:
prof. dr. Bányai Éva
prof. dr. Gál János
dr. Filó Gábor DDS, ABHD
dr. Hirsch Tibor (filmtörténész,filmkritikus)

Kerekasztal vezetője: dr. Zseni Annamária

Szombati műhelyek vezetői:
prof. dr. Bányai Éva
prof. dr. Varga Kata
dr. Balogh Ildikó
dr. Filó Gábor DDS, ABHD
dr. Sümeg Szilvia
Molnár Judit
Csóka Judit

Vasárnapi program még alakulóban. Várjuk az előadás-tartás iránt kedvet érző kollégáink absztraktját.
A változás jogát fenntartjuk!

Absztrakt jelentkezési lap letöltése

A találkozóval kapcsolatos fórum ide kattintva érhető el.

Szállás:

Azt tapasztaltuk, legcélszerűbb, ha mindenki maga intézi a szállását, a szálloda, Szent Adalbert recepciójával felvéve a kapcsolatot (http://www.szentadalbert.hu/hotel.php). Arra kérünk Benneteket, foglaláskor említsétek meg, hogy az MHE konferenciájának a résztvevői vagytok, mert így kedvezményes áron juthattok szobához.

Továbbá, bátorítunk a Benneteket, hogy vegyetek igénybe többágyas szobákat. A honlapunk a segítségetekre lehet, hogy a hasonló igényekkel bíró, ám egymást nem ismerő személyeket segítsen a közös szoba foglalásában.

Lefoglaltunk két nagyobb helységet (10-15 ágyasak, ezt zarándokszállásnak nevezik ott) nők, illetve férfiak részére. Ez a „mérsékelt komfortfokozatú” elhelyezéstípus korlátozott számban áll a rendelkezésre. A segítő egyetemistáink is ott lesznek elszállásolva.

Utazás:

A gépkocsival nem rendelkezők odaérkezését szeretnénk megkönnyíteni „telekocsi” módszerrel. Kérjük azokat a tagtársainkat, akiknek a kocsijában van üres hely, és örülnének az utazás során a kollegiális társaságnak, jelezzék a felkínálásukat.
Erre is van két felület:
1. Az egyik a közösségi fórumunk, amit IDE KATTINTVA lehet elérni. (lehetőség a részletek megbeszélésére)
2. A másik pedig az alábbi “Telekocsis utazás szervezése” gombra érhető el. (egy excel táblázat)

Riport Dr. Balogh Ildikó gyermekpszichiáter, hipnoterapeutával

Kedves Érdeklődők!

Örömmel adjuk közre Dr. Balogh Ildikó gyermekpszichiáter, hipnoterapeutával készült riportot, mely a Hír-Érték Hatoscsatorna adásában jelent meg 2017.11.23-án. A riportban a gyermekhipnoterápia módszere kerül középpontba, ezzel kapcsolatos gyakorlati tapasztalatokról beszélgetnek, a korábban – Vértes Gabriella szerkesztésében – megjelent Hipnózis-Hipnoterápia kötet apropóján.

Köszönjük Dr. Balogh Ildikónak, hogy a pszichoterápiát, a gyermekterápiát és a hipnózist ez úton is segítette ismertebbé válni, az esetrészletekkel, szakmai szempontokkal, saját tapasztalatainak megosztásával hitelesen. 

A riport most megnézhető az alábbi Youtube hivatkozásra kattintva vagy közvetlenül itt a cikk alatt is a lejátszás gombra kattintva.
Link: https://youtu.be/MVqLBjkj6xI

balogh_ildiko

Dr. Balogh Ildikó gyermekpszichiáter, hipnoterapeuta

Varga Kata workshop beszámoló

Dr. Varga Katalin professzor, pszichológus: A fájdalom-management szuggesztiós és hipnózisos módszerekkel c. workshopján a kommunikáció speciális szuggesztív helyzeteiről hallhattunk előadást. A résztvevők hallhattak a fájdalomelmélet történetéből néhány összefoglaló gondolatot: láthatták, hogyan formálódott a fájdalomérzet kialakulásáról való elméleti felfogás Descartestól kezdve, a fájdalom kapuelméletén át Mark Jensen elméletéig. Majd videodemonstrációkon keresztül megismerhettük, hogyan alkalmazható a szuggesztív technika a fájdalom csökkentésében: formális hipnózis alkalmazásával fájdalomcsillapitás nélkül; önhipnózisban, hipnózis és helyi érzéstelenítés kombinációjával, és formális indukció nélküli szuggesztiókkal segítve a gyógyulást a mélyaltatásban végzett műtétet megelőzően és azt követően. Szó eset e technikák használatának előnyeiről: gyorsabb gyógyulás, kevesebb gyógyszerigény, jobb közérzet.
A látott és hallott lenyűgöző eredmények, lehetőségek kellően ráhangolták a hallgatóságot – akiknek fele nem kiképzett hipnoterapeuta, hanem egyéb irányból érkezett szakember, érdeklődő volt – a workshop második felére, hogy személyesen is átéljék, kipróbálják a szuggesztív kommunikációs képességüket, fájdalomcsillapító hatékonyságukat. Kiscsoportos helyzetben lehetőség volt az un. kesztyű-analgézia kialakítására, átélésére. Különféle szuggesztív technikákat alkalmazva megtapasztalhatta a hallgatóság, hogy a fájdalomérzet áthangolása milyen erős befolyással bír.
Sokan voltak kíváncsiak az előadására. Gyakorlatban használható tapasztalatokkal, élményekkel és elméleti ismeretekkel is gazdagodva zártuk e délutánt.
Ezúton is köszönjük a lehetőséget Dr. Varga Katalin professzor asszonynak!

Magyar Hipnózis Egyesület XXIX. Találkozó: „Utak a hipnózishoz – a hipnózis útjai”

Tisztelt Tagságunk, kedves Érdeklődők!

Idei konferenciánk célja a hipnózist különböző nézőpontok alapján megvizsgálni, bemutatni sokszínűségét, megmutatni szerepét mind a kutatás mind a gyógyítás különböző szektoraiban.
A cím „Utak a hipnózishoz – a hipnózis útjai” egyrészt utal arra, hogy eltérő területeken munkálkodó szakemberek hogyan jutottak el a hipnózis megismeréséhez, elismeréséhez, és alkalmazásához. Másrészt szeretnénk megmutatni a hipnózis sokszínűségét, különböző szomatikus és pszichés területeken való alkalmazhatóságát.
Mindezt színvonalas előadások, kerekasztal beszélgetések, workshopok, társasági programok segítségével. Akinek eddig nem volt lehetősége “saját bőrén megtapasztalni” a hipnózis élményét, most itt a lehetőség!
Bátorítunk minden egyesületi Tagunkat, ill. a hipnózis területén tapasztalattal rendelkező érdeklődőt, hogy a lenti linkre kattintva töltse fel absztraktját, hogy tapasztalataik a Találkozó résztvevőit gazdagíthassák!

Absztrakt jelentkezési lap letöltése

Jelentkezési lap kitöltése Dr. Varga Katalin professzor, pszichológus workshopjára!

Időpont: 2018. január 12. Internetes jelentkezés: Jelentkezési lap (kattintson) Fontos tudnivalók: A képzés akkreditált, a CME pont igazolás a helyszínen kiosztásra kerül. Dátum: Időpont: 2018. január 12. 16 – 19 óráig Helyszín: ELTE PPK 1064 BP, Izabella utca 46. 301 terem. Részvételi díj: Előzetes befizetés esetén 4000, diákoknak 1000 (MHE tagoknak 3000), Helyszínen 4500, diákoknak1500 (MHE tagoknak 3500) Ft . Kérjük, a részvételi díjat a Magyar Hipnózis Egyesület alábbi számlaszámára szíveskedjék átutalni: CIB 10700244 – 26137702 – 51100005 A közlemény rovatban kérjük, tüntesse fel a résztvevő nevét (ha céges számláról történik az utalás, akkor is a résztvevő személy nevét) és a “Varga műhely” megjelölést. (Pl. “Kis Miklós, Varga műhely”). Amennyiben átutalással fizet, annak a nevére tudjuk a számlát kiállítani, akinek a nevéről az utalás történik. Internetes jelentkezés: Jelentkezési lap (kattintson) Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt: az MHE Vezetősége és Tanulmányi Bizottsága

Kossuth rádió beszélgetés – “Hipnózis a gyakorlatban” címmel nemrég megjelent könyvünk kapcsán beszélgetés hangzott el Dr. Zseni Annamáriával

Kedves Érdeklődők!

Örömmel értesítjük, hogy a ‘Hipnózis a gyakorlatban’ címmel nemrég megjelent könyvünk kapcsán beszélgetés hangzott el Dr. Zseni Annamáriával, a kötet szerkesztőjével a Kossuth Rádió Belépő című műsorában 2017. december 20-án este.

Érdemes meghallgatni!

Az alábbi linken közvetlenül a műsor jelenik meg:
Kattintson ide a műsor meghallgatásához!

 

A műsorról:
A Belépő a kultúra látható és hallható kapuja: a műsoron keresztül betekintést nyerhetnek a hazai kultúra pezsgő életébe, a napi aktualitásoktól, bemutatóktól egészen a legújabb, legérdekesebb kezdeményezésekig. Stábunk ott lesz a kulturális fesztiválokon, a nívós kiállítások megnyitóján és a táncosok főpróbáján is. Lépjen be riportereink segítségével a próbaterembe, a színészbüfébe, tudja meg a kulisszatitkokat, de azt is, mit gondol a kultúráról a jegyszedő, vagy akár a súgó.

A főváros, a vidéki városok és a külhoni kultúra képviselői is megszólalnak minden este 20:11 perctől a Kossuth Rádióban.

Felelős szerkesztő: Bicsák Eszter

Műsorvezetők: Bodó Mária Csűrös Csilla Gótfalvai Krisztina Nánási Anikó Völgyi-Tóth Zsuzsa

Adás: Minden hétköznap 20:11 – 21:00, Kossuth Rádió