Címlap

Aktuális programjaink

Szeretettel várjuk a pszichológusokat, orvosokat, fogorvosokat, diákokat, és minden érdeklődőt
Magyar Hipnózis Egyesület XXIX. Találkozójára, melynek mottója:

„Utak a hipnózishoz – a hipnózis útjai”

Első alkalommal szervezünk speciális témában pre-kongresszust
azok számára is, akik még nem alkalmazzák a hipnózist!

Pre-kongresszus témája:
Hipnózis a fogászatban
Gabor Filo
DDS, ABHD

A Találkozó előtti műhely több évtizedes hipnodonta gyakorlattal rendelkező vezetője – aki Kanadán kívül az Egyesült Államokban és nemzetközi kongresszusokon is rendszeresen tart képzéseket fogorvosoknak a hipnózis fogászati gyakorlatban történő felhasználásáról – a műhelyben betekintést nyújt a hipnodonta tevékenység gyakorlatába és filozófiájába egyaránt. Bemutatja, hogyan teszi hatékonyabbá a hipnotikus kommunikáció a páciens-klinikus együttműködést, és ez hogyan segít a fogorvosok kiégésének megelőzésében.

Péntek délutántól vasárnap délutánig a szokásoknak megfelelően
előadások, kerekasztal beszélgetések, workshopok, társasági programok várhatóak.

Program:

Idei konferenciánk célja a hipnózist különböző nézőpontok alapján megvizsgálni, bemutatni sokszínűségét, megmutatni szerepét mind a kutatás mind a gyógyítás különböző szektoraiban.
A cím „Utak a hipnózishoz – a hipnózis útjai” egyrészt utal arra, hogy eltérő területeken munkálkodó szakemberek hogyan jutottak el a hipnózis megismeréséhez, elismeréséhez, és alkalmazásához. Másrészt szeretnénk megmutatni a hipnózis sokszínűségét, különböző szomatikus és pszichés területeken való alkalmazhatóságát.

Részletes programfüzet letöltése

Meghívott előadóink:
prof. dr. Bányai Éva
prof. dr. Gál János
dr. Filó Gábor DDS, ABHD
dr. Hirsch Tibor (filmtörténész,filmkritikus)

Kerekasztal vezetője: dr. Zseni Annamária

Szombati műhelyek vezetői:
prof. dr. Bányai Éva
prof. dr. Varga Kata
dr. Balogh Ildikó
dr. Filó Gábor DDS, ABHD
dr. Sümeg Szilvia
Molnár Judit
Csóka Judit

Vasárnapi program még alakulóban. Várjuk az előadás-tartás iránt kedvet érző kollégáink absztraktját.
A változás jogát fenntartjuk!

Absztrakt jelentkezési lap letöltése

Helyszín: Esztergom, Szent Adalbert központ, Szent István tér 10.
Találkozó időpontja: 2018. március 23 – 25.
Prekongresszus előadásának időpontja: 2018. március 23. 10-13 óra

Díjtáblázat megnyitása | Jelentkezési lap kitöltése | Szobafoglalások megbeszélése | Telekocsis utazás

Időpont 2018. április 20.

Kedves Érdeklődők! Kedves Pszichológus/ Pszichoterapeuta és Orvos Kollégák! Kedves Diákok! Kedves szakdolgozók! 

Szeretettel meghívjuk a Magyar Hipnózis Egyesület workshopjára, melynek címe: 
Dr. Andrek Andrea, pszichológus: Kettő az egyben – A perinatális időszak módosult tudatállapotaiban zajló terápiás munka lehetőségei

A gyermekvárás ideje felfokozott érzelmi állapot egy várandós pár életében. A szüléshez közeledvén egyre inkább tudatállapotuk spontán beszűkülése tapasztalható. A várandósság során átélt intenzív normatív krízis során anya és apa pszichés stabilitása egyaránt csökken. A várandós szülők személyiség „megnyílik”, s ez óhatatlanul együtt jár érzékenységgel, sérülékenységgel. E nyitottság ugyanakkor kiváló lehetőséget nyújt a változásra: a személyiség korai „rétegei”, ezek sérülési mutatkozhatnak meg a felbukkanó érzésekben, konfliktusokban. A program célja, hogy felhívja a figyelmet a módosult tudatállapotban zajló terápiás munka intervenciós és prevenciós lehetőségeire a perinatális időszakban. A nehéz érzések megfogalmazása és a test-érzetek beazonosítása segíti a feszültségek és szorongások oldódását. Az érzelmek stabilizálása segítheti a kellemetlen vagy fenyegető várandóssági tünetek enyhítését, megszüntetését (pl. émelygés, hányás, haskeményedés, vérzés). Prevenciós céllal is alkalmazhatók különböző technikák a magzattal való kommunikáció és kapcsolat elősegítésében, elmélyítésében, valamint a szülésre és a gyermekágyra való felkészülésben. Tapasztalataink szerint a felkészülés nyomán oldódnak a szüléssel/fájdalommal kapcsolatos félelmek, ennek következtében lerövidül a tágulási szak és ez csökkenti az anya kifáradásának veszélyét. A terápiás folyamat során beazonosított test- érzetek, test-élmények segíthetik az anyákat abban, hogy pontosabban érzékeljék saját testük, magzatuk és újszülöttjük jelzéseit a várandósság, szülés és gyermekágy idején. A program során rövid esetismertetéseken keresztül mutatjuk be a változások ívének támogatási lehetőségeit a gyermekvárás idején. Ismertetésre kerülnek a spontán előálló módosult tudatállapotban a szerző tapasztalásában hatékonynak bizonyult hipno- és szomato- terápiás technikák, módszerek. A program bárki érdeklődő felé nyitott, különösen ajánlott a szülés-születés körül dolgozók számára, és mindazoknak, akik a személyiségfejlődésre, mint kontinuumra tekintenek, amely a fogantatással kezdődik. 

Fontos tudnivalók: 

A képzés akkreditált, a CME pont igazolás a helyszínen kiosztásra kerül. 
Dátum: Időpont: 2018.04.20. 16 – 19 óráig 
Helyszín: ELTE PPK 1064 BP, Izabella utca 46. 301 terem. 
Részvételi díj: Előzetes befizetés esetén 4000, diákoknak 1000, MHE tagoknak 3000 Ft. Helyszínen 4500, diákoknak1500, MHE tagoknak 3500 Ft. 
Kérjük, a részvételi díjat a Magyar Hipnózis Egyesület alábbi számlaszámára szíveskedjék átutalni: 
CIB 10700244 – 26137702 – 51100005

Időpont: 2018. május 4.

Kedves Érdeklődők! Kedves Pszichológus/ Pszichoterapeuta és Orvos Kollégák! Kedves Diákok! Kedves szakdolgozók! 

Szeretettel meghívjuk a Magyar Hipnózis Egyesület workshopjára, melynek címe: Ziss Mariann klinikai szakpszichológus: Szuggesztív kommunikáció biztonsági fenyegetettségben. 

Az elmúlt évek változásai a világban szükségessé teszik a biztonsági készültség fokozottá tételét és a biztonsági gyakorlatokat. Ezek a traumatikus események közelségét vetítik előre, mely állapot a tettrekészség helyett a bénult szorongás állapotát idézheti elő. A szuggesztív kommunikáció segítségével fokozhatjuk a pozitív készültséget és csökkenthetjük a “pre-traumás stresszt”, elősegítve a “pre-traumás növekedést”. A workshop célja, hogy a fentiekben leírtakhoz speciális eszközöket adjon a résztvevők kezébe, rámutatva a biztonsági gyakorlatok és az egészségügyi helyzetek különbségeire.   

Tematika: Az extrém helyzetek és szuggesztivitás a társas térben – elmélet Esetbemutatások Gyakorlatok szuggesztiók alkalmazására biztonsági fenyegetettség alatt 

Fontos tudnivalók: A képzés akkreditált, a CME pont igazolás a helyszínen kiosztásra kerül. 
Dátum: Időpont: 2018.05.04. 16 – 19 óráig 
Helyszín: ELTE PPK 1064 BP, Izabella utca 46. 301 terem. 
Részvételi díj: Előzetes befizetés esetén 4000, diákoknak 1000, MHE tagoknak 3000 Ft. Helyszínen 4500, diákoknak1500, MHE tagoknak 3500 Ft. 
Kérjük, a részvételi díjat a Magyar Hipnózis Egyesület alábbi számlaszámára szíveskedjék átutalni: CIB 10700244 – 26137702 – 51100005 A közlemény rovatban kérjük, tüntesse fel a résztvevő nevét (ha céges számláról történik az utalás, akkor is a résztvevő személy nevét) és a “Ziss műhely” megjelölést. (Pl. “Kis Miklós, Ziss műhely”). Amennyiben átutalással fizet, annak a nevére tudjuk a számlát kiállítani, akinek a nevéről az utalás történik. Internetes jelentkezéshez linket a képzés előtt kb. 1 hónappal érheti el! 

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt: 
az MHE Vezetősége és Tanulmányi Bizottsága

Hipnózis: tévhitek és valóság

A fenti címmel, Dr. Bányai Éva Professor Emeritus előadása az M5 ismeretterjesztő csatorna “Mindenki Akadémiája” sorozatában tekinthető meg. Az első, január 12-i  adás után több időpontban fogják még ismételni a felvételt, a legkülönbözőbb időpontokban, amelyet mindig az M5-ös csatorna honlapján közölnek. Minden hipnózis iránt érdeklődőnek szeretettel ajánljuk megnézésre!

Olvasd el

Beszámoló Dr. Túry Ferenc: Hipnoterápia evészavarokban c. workshopjáról

Dr Túry Ferenc workshopja az evészavarok hipnoterápiájáról sok érdeklődőt vonzott. Részletesen hallhattunk az evészavarok diagnosztikus problémáiról és kapcsolatáról más pszichiátriai kórképekkel. Az evészavarok bizonyos típusánál a hipnabilitás magasabb, mint az átlagnépességben, így sok kutató és gyakorló szakember foglalkozik ennek kiaknázási lehetőségével. Az evészavarban szenvedők egy alcsoportjában (főleg multiimpulzív bulimiásokban) disszociatív mechanizmusok igazolhatók, néha transzállapotban folytatják …

Olvasd el

Esztergomra fel! Regisztráció!

Jelentkezés lap és további információk a lap alján! Javában folyik az MHE XXIX. Találkozójának szervezése. Minden évben úgy indulunk neki, hogy a lehetőségeinkhez mérten az eddigi legjobbat csináljuk. Így vagyunk ezzel idén is. Helyszín: Esztergom, Szent Adalbert központ, Szent István tér 10, Időpont: 2018. március 23 – 25. A Találkozó mottója: „Utak a hipnózishoz – a hipnózis útjai” …

Olvasd el

Riport Dr. Balogh Ildikó gyermekpszichiáter, hipnoterapeutával

Kedves Érdeklődők! Örömmel adjuk közre Dr. Balogh Ildikó gyermekpszichiáter, hipnoterapeutával készült riportot, mely a Hír-Érték Hatoscsatorna adásában jelent meg 2017.11.23-án. A riportban a gyermekhipnoterápia módszere kerül középpontba, ezzel kapcsolatos gyakorlati tapasztalatokról beszélgetnek, a korábban – Vértes Gabriella szerkesztésében – megjelent Hipnózis-Hipnoterápia kötet apropóján. Köszönjük Dr. Balogh Ildikónak, hogy a pszichoterápiát, a gyermekterápiát és a hipnózist …

Olvasd el

Varga Kata workshop beszámoló

Dr. Varga Katalin professzor, pszichológus: A fájdalom-management szuggesztiós és hipnózisos módszerekkel c. workshopján a kommunikáció speciális szuggesztív helyzeteiről hallhattunk előadást. A résztvevők hallhattak a fájdalomelmélet történetéből néhány összefoglaló gondolatot: láthatták, hogyan formálódott a fájdalomérzet kialakulásáról való elméleti felfogás Descartestól kezdve, a fájdalom kapuelméletén át Mark Jensen elméletéig. Majd videodemonstrációkon keresztül megismerhettük, hogyan alkalmazható a szuggesztív …

Olvasd el

Kossuth rádió beszélgetés – “Hipnózis a gyakorlatban” címmel nemrég megjelent könyvünk kapcsán beszélgetés hangzott el Dr. Zseni Annamáriával

Kedves Érdeklődők! Örömmel értesítjük, hogy a ‘Hipnózis a gyakorlatban’ címmel nemrég megjelent könyvünk kapcsán beszélgetés hangzott el Dr. Zseni Annamáriával, a kötet szerkesztőjével a Kossuth Rádió Belépő című műsorában 2017. december 20-án este. Érdemes meghallgatni! Az alábbi linken közvetlenül a műsor jelenik meg: Kattintson ide a műsor meghallgatásához! A műsorról: A Belépő a kultúra látható …

Olvasd el