Blog archív

Dr. Sümeg Szilvia pszichiáter, hipnoterapeuta: Transz és modalitásai a traumafeldolgozás vonatkozásában (Hipnózis, DREAM, EMDR)

A workshop alkalmával, esetismertetéseken keresztül szeretnék betekintést nyújtani különféle pszichoterápiás módszerek együttes alkalmazásába a traumafeldolgozás vonatkozásában. A szimbólumokkal és álmokkal való munka, a hipnózis és EMDR lehetőséget nyújt a transz különféle módozatainak megélésére.

Olvass tovább

Jogszabályi ismertető

Felhívjuk a hipnoterápiás módszerspecifikus képzéseink résztvevőinek, illetve a jövőben jelentkezni vágyóknak a figyelmét a vonatkozó jogszabályokra. Hipnoterápiás gyakorlatot hipnózis módszerében képzett, pszichoterapeuta szakvizsgával rendelkező folytathat. Pszichoterapeuta szakvizsga híján, hipnoterápiás végzettség birtokában klinikai szakpszichológus, illetve pszichiáter, vagy egyéb szakorvos folyamatos szupervízió mellett végezhet hipnoterápiát. A16/2010. (IV. 15.) EüM rendelet előírja, hogy a pszichoterapeuta képzés elkezdésétől öt éven belül módszerspecifikus …

Olvass tovább

Nemzetközi elismerés

A Montrealban, 2018. augusztus 22 – 25. között megrendezésre került XXI. Orvosi és Klinikai Hipnózis Világkongresszusán, prof. Dr. Varga Katalin a hipnózis területén végzett jelentős innovatív tevékenységéért a Jay Haley Early Career Award kitüntetésében részesült.

Olvass tovább

A hipnózis pszichoonkológiai alkalmazása

Mesterkurzus képzés – ELTE Pszichológiai Intézet – A mesterkurzus célja: daganatos betegek szakszerű hipnoterápiájának végzésére való felkészítés és szupervízió.

Olvass tovább

Absztrakt leadása a Magyar Hipnózis Egyesület XXX. konferenciájára

Az MHE 2019. évi Találkozója a Hypnosis: New Generation konferencia részeként kerül megrendezésre, így lehetőség lesz magyar és nemzetközi előadók meghallgatására is. A szakmai program nyelve angol és magyar, tehát mindkét nyelven lehetőség van előadások, műhelyek, szimpóziumok, kerekasztal beszélgetések megtartására, poszterek bemutatására.

Olvass tovább