Andrek Andrea: Kettő az egyben – A perinatális időszak módosult tudatállapotaiban zajló terápiás munka lehetőségei.

Időpont: 2018. április 20.

Kedves Érdeklődők! Kedves Pszichológus/ Pszichoterapeuta és Orvos Kollégák!
Kedves Diákok! Kedves szakdolgozók!

Szeretettel meghívjuk a Magyar Hipnózis Egyesület workshopjára, melynek címe:
Andrek Andrea, pszichológus: Kettő az egyben – A perinatális időszak módosult tudatállapotaiban zajló terápiás munka lehetőségei

A gyermekvárás ideje felfokozott érzelmi állapot egy várandós pár életében. A szüléshez közeledvén egyre inkább tudatállapotuk spontán beszűkülése tapasztalható. A várandósság során átélt intenzív normatív krízis során anya és apa pszichés stabilitása egyaránt csökken. A várandós szülők személyisége „megnyílik”, s ez óhatatlanul együtt jár érzékenységgel, sérülékenységgel. E nyitottság ugyanakkor kiváló lehetőséget nyújt a változásra: a személyiség korai „rétegei”, ezek sérülései mutatkozhatnak meg a felbukkanó érzésekben, konfliktusokban.

A program célja, hogy felhívja a figyelmet a módosult tudatállapotban zajló terápiás munka intervenciós és prevenciós lehetőségeire a perinatális időszakban. A nehéz érzések megfogalmazása és a test-érzetek beazonosítása segíti a feszültségek és szorongások oldódását. Az érzelmek stabilizálása segítheti a kellemetlen vagy fenyegető várandóssági tünetek enyhítését, megszüntetését (pl. émelygés, hányás, haskeményedés, vérzés).

Prevenciós céllal is alkalmazhatók különböző technikák a magzattal való kommunikáció és kapcsolat elősegítésében, elmélyítésében, valamint a szülésre és a gyermekágyra való felkészülésben. Tapasztalataink szerint a felkészülés nyomán oldódnak a szüléssel/fájdalommal kapcsolatos félelmek, ennek következtében lerövidül a tágulási szak és ez csökkenti az anya kifáradásának veszélyét. A terápiás folyamat során beazonosított test-érzetek, test-élmények segíthetik az anyákat abban, hogy pontosabban érzékeljék saját testük, magzatuk és újszülöttjük jelzéseit a várandósság, szülés és gyermekágy idején.

A program során rövid esetismertetéseken keresztül mutatjuk be a változások ívének támogatási lehetőségeit a gyermekvárás idején. Ismertetésre kerülnek a spontán előálló módosult tudatállapotban a szerző tapasztalásában hatékonynak bizonyult hipno- és szomato-terápiás technikák, módszerek.

A workshop bárki érdeklődő felé nyitott! Szeretettel várunk minden kollégát, diákot és érdeklődőt! Különösen ajánlott a szülés-születés körül dolgozók számára, és mindazoknak, akik a személyiségfejlődésre, mint kontinuumra tekintenek, amely a fogantatással kezdődik.

Internetes jelentkezéshez kattintson az alábbi gombra:

Online jelentkezési lap

A workshopot követően könyvbemutatóra kerül sor: Hipnózis a gyakorlatban 2. Pánikon innen és túl. A könyvbemutatón találkozhatnak a könyv szerkesztőjével Dr Zseni Annamáriával, és a tanulmányok íróival is.
A könyvet gondozó Animula Kiadó könyvvásárral vár minden kedves érdeklődőt!

Fontos tudnivalók:

A képzés akkreditált, a CME pont igazolás a helyszínen kiosztásra kerül.
Időpont: 2018.04.20. 16 – 19 óráig
Helyszín: ELTE PPK 1064 BP, Izabella utca 46. 301 terem.
Részvételi díj: Előzetes befizetés esetén 4000, diákoknak 1000, MHE tagoknak 3000 Ft. Helyszínen 4500, diákoknak1500, MHE tagoknak 3500 Ft.

Kérjük, a részvételi díjat a Magyar Hipnózis Egyesület alábbi számlaszámára szíveskedjék átutalni:
CIB 10700244 – 26137702 – 51100005
A közlemény rovatban kérjük, tüntesse fel a résztvevő nevét (ha céges számláról történik az utalás, akkor is a résztvevő személy nevét) és a “Andrek műhely” megjelölést. (Pl. “Kis Miklós, Andrek műhely”).
Amennyiben átutalással fizet, annak a nevére tudjuk a számlát kiállítani, akinek a nevéről az utalás történik.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 Hozzászólások
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás
0
Szólj hozzá a lap alján! Kattints ide!x